Camilla Hällgren och Sören Sandström

Idag öppnar utställningen med Umekonstnärerna Camilla Hällgren och Sören Sandström.

CAMILLA HÄLLGREN
I ”Little Sweden Art” undersöker fotokonstnären och forskaren Camilla Hällgren idéer om identitet och sociala roller. Med hjälp av makroteknik, modelltågsfigurer och vardagliga föremål skapar hon kontraster som väcker frågor om människans litenhet i tillvaron. Det är berättelser om önskningar, strävanden, föreställningar och maktrelationer. Funderingar om vad det kan betyda att bli och vara man eller kvinna. En förföriskt humoristisk estetik ställs mot ett innehållsligt allvar. Stora frågor i liten skala.

Camilla Hällgren är född 1973 och bor i Umeå. Parallellt med sitt konstnärskap arbetar hon som forskare och lärare vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap vid Umeå universitet. Hennes bilder finns representerade hos Statens konstråd samt ett flertal museer, kommuner och landsting i Sverige.

Se mer av Camilla på www.littleswedenart.com, facebook.com/littleswedenart, @littleswedenart

She got a virile man

SÖREN SANDSTRÖM
I utställningen ”Folk som du och jag” låter konstnären Sören Sandström intetsägande vardagsföremål som begagnade tepåsar, förbrukade och värdelösa, bli bärare av karaktärsdrag, sinnesstämningar och attityder. Den enkla formen får berätta om relationer och grupptillhörighet, där olika individer ställs mot eller med varandra. Sören Sandström visar även några målningar ur serien ”Sommar´n som gick”, en del av dokumentationen av några händelser han var med om i norra Jämtland sommaren 2013.

Sören Sandström är född 1943 och bor i Umeå. Sedan 70-talet har han haft ett flertal utställningar, främst runt om i Västerbotten. Han finns representerad vid Västerbottens länsmuseum och Eskilstuna konstmuseum, samt i landsting och ett flertal kommuner.

Utställningen pågår 15 februari till 2 mars, med vernissage söndag 16 februari kl 13.00. Välkomna!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s